Emmas studier tog henne till Skaraborg

Emmakorjonen.

Emma Korjonen växte upp i Varberg men bor idag i Lidköping här i Skaraborg. Vad som gjorde att hon hamnade just här kan beskrivas som lite av en slump.

Emma pluggade på ekonomiprogrammet hemma i Varberg och när det var dags att plugga vidare på högskolan föll valet på att läsa företagsekonomi på högskolan i Skövde. Högskolan i Skövde erbjöd möjlighet att läsa de första två åren i Varberg och sedan läsa sista året på plats i Skövde, vilket passade Emma perfekt. Hon gjorde även en utbytestermin på amerikanska Rockford University. 

Väl hemma i Skövde igen fick hon höra talas om en tjänst i Lidköping som hon kände att hon inte kunde tacka nej till att söka. Lidköping hade sedan många år ett samarbete med just Rockford, staden i USA som Emma studerade i, där rollen som ansvarig för samarbetet precis öppnats upp.

Hon fick tjänsten och flyttade därefter till Lidköping för att börja jobba. 

Vi träffade Emma i Lidköping en solig dag i april och passade på att prata med henne om hennes resa hit. Hon beskriver Lidköping som en gemytlig stad med nära till allt och säger att när det gäller Skaraborg så gillar hon att kommunerna erbjuder en variation av natur. 

”Det finns både vatten, berg, naturupplevelser, lantbruk och allt känns väldigt hemtrevligt här”, säger hon när hon beskriver Skaraborg.

Det bästa med att ha gjort en sådan resa och flyttat från sin hemstad säger Emma är att man lär känna många nya människor och att man även lär känna sig själv på ett annat sätt genom att utmana sig genom att göra något nytt. 

Idag jobbar hon på sektor samhäll och näringsliv på Lidköpings kommun. Hon trivs väldigt bra med jobbet och säger att Lidköpings kommun har erbjudit flera utvecklingsmöjligheter i karriären för henne och fått henne att utvecklas i yrkesrollen. Vill man jobba offentligt så rekommenderar hon verkligen Lidköpings kommun.