Yoga Fotograf Mårten Bergkvist 3.

När du är redo för en ny nivå

Skövde

Kontakta våra inflyttarguider

Välkommen till Skövde!

Funderar du på att flytta till Skövde kommun? I så fall vill vi göra allt vi kan för att du skall känna dig som hemma.

Kartbild över Skövde
Antal invånare

57 763

Orter

Skövde tätort, Skultorp, Stöpen, Tidan, Timmersdala, Igelstorp, Lerdala, Ulvåker, Väring, Värsås

Grannkommuner

Skara, Götene, Mariestad, Töreboda, Tibro, Hjo, Tidaholm, Falköping

Kvadratmeter pris (Villa/Småhus)

26 024 kr

Antal företag

5 859

Stora branscher

Smart Industri, Spelutveckling, IT/Tech

Arbetsgivare

Volvo Powertrain, Coffee Stain Studios, InExchange, Länsförsäkringar Skaraborg, Cejn, Furhoffs, Grahns, Aurobay, Parafon och Paroc, Elos MedTech, Rebl Industries, Bricknode, Aptic, Pieces Interactive, Palindrome Interactive, Stunlock Studios, Skövde kommun, Försvarsmakten, Skaraborgs sjukhus, Högskolan i Skövde m.fl.

Populära besöksmål

Billingen, Skövde kulturhus, Silverfallen, Vallebygden, Arena Skövde, Lillegården, Balthazar.

Stora idrotter

Handboll, Fotboll, Ishockey, Softball

Evenemang

Matfestivalen, Skadevi Cup, Sweden Game Conference, Sweden Outdoor Festival, Skövde City Week, Ulvacupen, Skövde Basketcup, Skövde filmfestival, Funkisfestivalen, Kulturveckan, Vinterkalaset, Regnbågsveckan, Familjedagen på Skövde Kulturhus

Bo i Skövde

Vi tycker det är väldigt kul att så många vill vara en del av Skövde. Här bygger vi mellan 400 - 800 nya bostäder om året för att garantera att alla skall få möjlighet till sitt drömhem. För dig som funderar på Skövde erbjuder vi boenden i alla former: Föredrar du nyproducerat boende med centralt läge? Enastående utsikt från balkongen? Naturnära på landet? Eller blir du kanske en av våra nya medborgare i Skövde Science City?

Läs mer om ditt nästa boende här: 

Skövde2.

Flytta till Skövde

Varje år väljer hundratals talanger från hela Sverige att flytta till Skövde för att jobba på något av våra internationella bolag inom framtidens industri, spelutveckling och IT/Tech, bli vår nästa start up-stjärna eller studera vid Högskolan i Skövde. Vi har ständigt behov av nya talanger i Skövde så du är varmt välkommen till oss. Som centralort i Skaraborg har Skövde en stark position som tillväxtmiljö för innovation. Att Skövde dessutom har Sveriges första kulturhus, Skaraborgs största shoppingutbud, ett vasaloppscenter, milslånga spår för Mountainbike, slalombacke, äventyrsbad, höghöjdsbana och mycket mer bara 10 minuter från centrum är ett annat stort plus. Och skulle du vilja lämna Skövde ibland så tar tåget dig till Göteborg på en timme och Stockholm på två. I Skövde är du alltid nära resten av världen.

Läs mer om att flytta till Skövde här:

221021 LIS 032.

I0A4437 Gosedjur Vartskovde.
Gyllene Tider 190712 27 Foto Mattias Nilsson.
Centrum 191029 02 Foto Tobias Andersson.

Jobba i Skövde

Skövde erbjuder dig tusentals spännande jobb inom såväl privat som offentlig sektor. I Skövde är det framtidens industri, IT/Tech och dataspelsutveckling samt handel och besöksnäring som står för de flesta arbetstillfällena. Skaraborgs sjukhus, Försvarsmakten, Högskolan i Skövde och Skövde kommun är våra största offentliga arbetsgivare. Som en del av Skaraborg – Sveriges fjärde största arbetsmarknadsregion – ser vi oss alltid som något större och kan inom fem pendlingsmil erbjuda dig över 89 000 arbetstillfällen.

Kontaktcenter 190821 13 Liggande Foto Mattias Nilsson.

Skövde växer med 2,3% i invånarantal varje år!

Skövde är Sveriges näst största spelutvecklarstad.

Varje dag reser

12 300 människor

hit för att arbeta

Spelstaden Skövde  kallas för Sveriges Motown inom spelindustrin.

Skolor i Skövde

Självklart undrar du om dina barn kommer att trivas i Skövde? Vi i Skövde är väldigt stolta över våra förskolor och skolor. Vill du att ditt barn skall spendera majoriteten av sin dag utomhus på veckorna? Låter det mysigt att ha bondgårdens djur som grannar till förskolan? Vill du att ditt barn skall äta lokalproducerad mat efter säsong? Låter en internationell inriktning på studierna spännande eller föredrar du en yrkesförberedande linje med garanterat jobb direkt efter gymnasiet? I så fall är Skövde rätt stad för dig. För dig som vill läsa vidare på högre nivå behöver du inte flytta långt hemifrån. I Skövde erbjuder vi både yrkeshögskola och flera spännande utbildningar vid Högskolan i Skövde. Läs mer om skolor i Skövde här:

LIS 221116 064.

Saker att göra i Skövde

Vi tycker att fritiden är väldigt viktig här i Skövde. Det skall vara enkelt att ta del av vårt breda utbud och det finns en plats för alla intressen. Här kan du njuta av lokala matupplevelser, ett rikt kulturliv, shopping i vårt mysiga centrum eller i våra större handelsområden samt ett brett och fartfyllt friluftsliv. För dig som vill ha en aktiv fritid erbjuder Skövde 380 olika föreningar.

Pumptrack 04 Vartskovde Next Skovde Tobias Andersson.
Foto: Tobias Andersson

Kontakta oss

www.skovde.se

(tel) 0500-49 80 00

Skövde kommun
Fredsgatan 4
541 83 Skövde


Kontaktcenter 190821 13 Liggande Foto Mattias Nilsson.

Undrar du mer? Kontakta våra inflyttarguider!

Kontakta oss
221021 LIS 040.

Kommunerna

I Skaraborg har vi 15 fantastiska kommuner