Visuella effekter i världsklass på Dupp Film i Karlsborg

1000001110.

På Dupp Film i Karlsborg är ingen dag den andra lik. Här skapas visuella effekter i filmer och uppdragen varierar från reklamfilm till spelfilm.  

När Lovisa Selin pluggade antog hon att hon skulle hitta jobb i någon större stad, som Göteborg, Stockholm eller utomlands. Men så blev det inte. Drömjobbet fanns i stället i Karlsborg på företaget Dupp Film. Här arbetar ett team på 16 personer med att skapa och förstärka visuella effekter i all typ av film.

- Det är kul att jobba med personer från olika ställen! De flesta av oss är från Sverige men vi har en kollega från Belgien. Jobbmässigt finns det inga nackdelar med att finnas i en mindre stad, vi har ändå nästan alla kundkontakter digitalt, säger Lovisa.  

Vem?

Lovisa Selin och Isidor Swande

Vad?

Kollegor på företaget DUPP Film som gör visuella effekter i film

Var?

Båda inflyttade till Karlsborg

1000001120.
Kontor.
1000001115.

Att Dupp Film finns just i Karlsborg beror på hemlängtan. Grundarna av företaget har sina rötter här och efter ett par år på andra bolag flyttade de tillbaka till Skaraborg och startade sitt eget bolag. Det var för ungefär tio år sedan, och företaget har vuxit år för år sedan dess.

Isidor Swande från Gotland har arbetat på Dupp i två år. Precis som Lovisa antog han att han att jobben skulle finnas på större orter. Idag bor han och flickvännen Hanna i grannkommunen Tibro. 

En dag jobbar vi med  en animerad film om Bamse och nästa dag med en italiensk skräckfilm

- Jag fick helt enkelt mitt drömjobb här. Jag jobbar med att ta fram konceptidéer och -skisser. Det är ett väldigt kreativt arbete. Det bästa är att det är så varierande arbetsuppgifter och att man aldrig vet vilken typ av uppdrag som kan komma nästa gång. En dag jobbar vi med en animerad film om Bamse och nästa dag med en italiensk skräckfilm, berättar Isidor.

Dupp arbetar med all typ av film. De senaste åren har de bland annat gjort visuella effekter för produktioner som Trolltider (julkalendern år 2023), Sockerexperimentet och Bastarden. Men de jobbar också med reklamfilmer och animerade filmer. Utan att veta om det har du säkert sett – eller inte sett – Dupps arbete.

- Vad vi gör varierar väldigt mycket! Ibland lägger vi till hela bakgrunden i en scen men vi kan också ta bort ett löv som hamnat på ett olyckligt ställe, berättar Lovisa. 

Om DUPP Film

Mer om arbetet på DUPP FIlm finns att läsa på företagets hemsida. Här kan du också se ett urval av de produktioner företaget varit med och skapat. 

dupp.se

1000001135.
1000001126.
Skärmklipp.

Granne med Vättern

Dupps kontor ligger i en nyrenoverad, gammal byggnad precis vid fästningen, med utsikt över Vättern. Både Lovisa och Isidor är överens om att närheten och naturen är det bästa med Karlsborg.

- Jag tycker om att bo i en mindre stad. Man bor nära sina vänner och det går så enkelt att bestämma att man ska ses och göra något, ta en picknick vid vattnet efter jobbet till exempel, säger Lovisa.

Isidor uppskattar också att bo nära Tivedens nationalpark och vandrar gärna på lediga dagar. 

- Och kollar på film, såklart! skrattar Isidor.

Nyfiken på Skaraborg? 

Går du också i flyttankar? Låt våra inflyttarguider hjälpa dig! Välkommen att kontakta oss!