Pernilla och Elisabet återvände till Skaraborg

Pernillalundgren.
Pernilla Lundgren

Direkt när man kliver in i Sparbankens lokaler på huvudkontoret i Skara så möts man av en välkomnande atmosfär. Lokalen är fint inredd och personalen står redo att möta dig. 

Sparbanken Skaraborg är en fristående bank som ägs av en stiftelse. Banken har fyra kontor i Skaraborg med cirka 120 anställda. De erbjuder tjänster både för företag och privatpersoner och har så gott som alla tjänsterna inhouse, t.ex. företags- och privatrådgivare, jurister, ekonomer och hållbarhetsansvarig. Förra året firade dem att de funnits i 175 år. 

Sparbanken Skaraborg 

Sparbanken Skaraborg har en lång historia och vi firade 175 års jubileum förra året, nu satsar vi på 175 år till .Vi finns här, i hjärtat av Skaraborg med kontor i Skara, Vara, Götene och Nossebro. Våra beslut fattas lokalt, vårt huvudkontor finns i Skara och vi ägs till fullo av Sparbanksstiftelsen Skaraborg och har därmed ett stort samhällsengagemang.

Vi är fullsortimentsbank som månar om det personliga mötet med våra kunder genom såväl fysiska som digitala kanaler. Vi är proaktiva och tillgängliga med 120 medarbetare och specialister som har en bred kompetens och förståelse för det som gör skillnad.

Vårt löfte är att ständigt utvecklas, tänka nytt och se till att medarbetare och kunder utvecklas och växer.

Hemvändaren Pernilla lämnade Stockholm för Skaraborg

Vi möter upp Pernilla Lundgren som är hållbarhetskoordinator. Pernilla är född utanför Skara, men flyttade efter gymnasiet till Jönköping för att plugga till civilekonom. Efter examen flyttade hon tillsammans med sin partner till Stockholm, där dem bodde i sex år och det var även där två av deras tre barn föddes. 

Att bo två vuxna och två barn i en lägenhet i innerstan var inte det perfekta scenariot enligt Pernilla och det var därifrån beslutet att flytta hem till Skaraborg igen kom från. Vid den tidpunkten dök en tjänst upp på Sparbanken i Skara som Pernilla sökte och de hittade samtidigt ett hus i Lidköping som kändes som det perfekta hemmet för dem. Pernillas man behöll jobbet i Stockholm och pendlar dit dem dagar han inte kan jobba på distans.  

Valet att söka tjänsten på Sparbanken var enkelt då hon tidigare sommarjobbat där och även en del inom Swedbank, så hon kände till verksamheten och tyckte att det kändes som en bra arbetsgivare där man har möjlighet att utvecklas. 

”Det mesta finns här och det som inte finns här kan man enkelt ta sig till på kort tid. Skaraborg är strategiskt placerat och erbjuder natur, städer med korta avstånd emellan, lagom tempo och närhet till både Vänern och Vättern”

Pernilla beskriver deras liv i Skaraborg som enkelt och fritt och är väldigt nöjda med flytten. Hon säger att till skillnad från vad många kan tro så händer det mycket i Skaraborg, både när det gäller aktiviteter och entreprenörsmässigt. Hon beskriver det som en region som ”bubblar av liv”. Hon uttrycker att barnen har möjligheter att delta i fritidsaktiviteter på ett annat sätt än vad dem hade kunnat om de bott kvar i Stockholm. 

När vi ber henne motivera med en mening varför man ska flytta till Skaraborg så säger hon:
”Det mesta finns här och det som inte finns här kan man enkelt ta sig till på kort tid. Skaraborg är strategiskt placerat och erbjuder natur, städer med korta avstånd emellan, lagom tempo och närhet till både Vänern och Vättern” 

Mer om Sparbanken Skaraborg

Sparbanken Skaraborg kan erbjuda en stor bredd av yrkesroller då vi har allt på plats här i Skaraborg. Vi har bl. a rådgivarroller inom företags- samt privatområdet, kundtjänstmedarbetare, kredithandläggare, ekonomer, specialistroller inom IT, HR, juridik, compliance samt säkerhet mm. Hos oss kan man stanna kvar och få möjlighet att utvecklas både inom sin yrkesroll eller prova på olika yrkesroller.

Sparbanken Skaraborg kommer alltid behöva medarbetare som tycker om att med affärsmässighet, driv och personligt engagemang hjälpa våra kunder med sin privatekonomi och företagsekonomi. Den digitala utvecklingen fortsätter i högt tempo och den är det viktigt att vi som organisation och medarbetare hänger med i. Våra administrativa stödfunktioner är viktiga resurser för våra rådgivare och vår verksamhet och även inom det området finns möjligheter att växa med oss.

”Här finns ett stort utbud av fritids- och föreningsaktiviteter och lokala arrangemang samtidigt som storstadspuls finns inom räckhåll. Skaraborg är en bra plats för både ung och gammal!

Htrht.

Elisabet Elfström växte upp i Skaraborg men efter studenten gav hon sig ut i världen. Efter ett antal år, både i andra städer i Sverige och utomlands, har hon sedan 20 år tillbaka, åter landat i Skaraborg. Orsaken till att valet föll på att vända hemåt berodde både på karriärmöjligheterna och på att livet i Skaraborg lockade.

Beslutet att återvända till Skaraborg berodde delvis på att Elisabet fick ett jobb hon gärna vill ha, men att både släkt och vänner fanns kvar i området spelade in i beslutet. Elisabet lyfter också närheten till vatten som en stor trivselhöjare liksom de många och fina naturområdena.

”Här finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter eftersom föreningslivet är aktivt och stort. Skaraborg är en bra plats för våra barn att växa upp på och det finns många möjligheter för oss vuxna, både privat och yrkesmässiga.”