Hällekis växer! Efter sommaren förbereds 8 nya tomter på Mandelblomsvägen

Byggaihallekis.

Hällekis växer! Efter sommaren förbereds 8 nya tomter på Mandelblomsvägen

Åtta tomter håller på att göras i ordning för försäljning på Mandelblomsvägen, som ligger i södra delen av Hällekis. Den nya satsningen är den första på många år när det kommer till bostadsmark. 

I mars tog man det första spadtaget för att förbereda för åtta nya tomter på Mandelblomsvägen i Hällekis. Man planerar preliminärt för att försäljning och husbyggnation kommer ske efter sommaren. 

Projektet dras igång tack vare en god dialog med Hällekisborna och deras önskemål om att skapa attraktiva bostadsområden i Hällekis, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Månsson

Om projektet

Projektet innebär byggnation av gata, belysning, anläggningsarbete för vatten och avlopp, el och fiber. Arbetet kommer också att innebära att en mindre del av gång/cykelvägen norr om Mandelblomsvägen kommer att behöva dras om. Byggnationen beräknas vara klar innan sommaren 2023.

Blir du nyfiken och vill ha mer information så hittar du det på Götene kommuns hemsida.

Hällekis som samhälle 

Hällekis är ett gammalt brukssamhälle med småbåtshamn vid foten av Kinnekulle. I byn är flera gamla arbetarbostäder bevarade som skapar en härlig atmosfär. Under sommarsäsongen och vid jul lever hantverksbyn och det mysiga kaféet på Falkängen upp som lockar besökare från när och fjärran.


På orten finns ett bra serviceutbud och med tåg från stationen mitt i byn tar du dig smidigt till Lidköping och Mariestad och sedan vidare till Göteborg eller Örebro.


Ett stenkast från tågstationen breder Kinnekulle ut sig. Om du anstränger dig riktigt noga kan du känna doften av ramslök när den sprider sig i den ljumma sommarkvällen i början av juni. Kinnekulle ger möjlighet till både avkopplande naturupplevelser och fartfyllda fritidsaktiviteter. Hällekis är en perfekt utgångspunkt för dig som gillar mountainbike, vandring och vattensporter.