Emma lämnade storstan för Skaraborg

Emmamatsonportratt.

Vi träffar Emma Matson en solig dag i april och tar en kaffe tillsammans. Emma kommer från början ifrån Göteborg men har nu hamnat i Skövde här i Skaraborg. Hon är utbildad till spelgrafiker och jobbar just nu som frilansare i sitt företag Nattland Interactive.

Resan till Skaraborg började efter att hon avslutat sin utbildning vid Uppsala universitet, där utbildningen ges på plats på campus i Visby. Hur det kom sig att hon hamnade i Skaraborg är på grund av jobb. Hon har varit med och gjort flertalet grafiska innehåll till olika typer av spel, t.ex. ihop med företag som Zcooly här i Skövde som utvecklar lärandespel för barn. 

Emmamatsonspelgrafiker.
Spelgrafiker.

”Det bästa med att bo i Skaraborg är naturen och människorna, alla är så trevliga och hjälpsamma” säger hon när vi frågar vad som är det bästa med att bo här.

Emma träffade sin partner som var Skaraborgare och det tillsammans med jobbmöjligheterna gjorde att hon blev kvar i Skövde. Hon nämner även att det är helt annat tempo här, jämfört med Göteborg där hon växte upp. Det finns ett annat lugn här, även om det såklart är en hel del rörelse på sina ställen de dagar då man vill ha lite mer fart. Att åka ut till partnerns föräldrar på landet är en av hennes favoritsätt att slappna av på, säger hon. 

Något annat som hon gillar är småskaligheten och att man träffar på folk man känner på ett annat sätt här. När hon bodde i Göteborg så bodde hon på andra sidan stan sett från sin skola och sprang knappt aldrig in i någon bekant. Här i Skaraborg kan man möta sina vänner på stan på ett annat sätt, menar hon.

Förutom spelutveckling så är ett av Emmas stora intressen konst. Hon nämner bland annat konstrundan och att det finns mycket konst att se runt om i Skaraborg för den som är intresserad. Mer information om det hittar du på vår sida Fritid eller Västsveriges hemsida

Emma trivs väldigt bra i Skövde och säger att hon i framtiden gärna skulle bo i ett hus någonstans på landsbygden här i Skaraborg.