Kinga hittade drömlivet och drömjobbet i Mariestad

Kinga Alternativ.

Kinga Nilsson är född och uppvuxen i Ungern. I dag bor hon i idylliska Lugnås i Mariestad tillsammans med maken Karl och barnen Noah och Olivia. Kinga jobbar som Health and Safety Engineer på Metsä där hon är involverad i det spännande projektet – Framtidsfabriken i Mariestad.

Våren 2023 studerade Kinga sista terminen som arbetsmiljöingenjör i Göteborg när en oväntad möjlighet dök upp. Mjukpapperstillverkaren Metsä storsatsar i Mariestad när man bygger ut pappersbruket för 4,2 miljarder kronor, vilket innebär 100 nya lokala jobb.

- Jag hade aldrig varit i Mariestad tidigare, men jobbet verkade så spännande. Sedan har Skaraborg mycket att erbjuda. Vi älskar att vara ute i naturen, och det finns verkligen många fina miljöer här. Barnen hade inte börjat skolan än och inte hunnit skaffa kompisar för livet. Ju mer jag och maken pratade om det, desto bättre kändes det, säger Kinga. 

Vi älskar att vara ute i naturen, och det finns verkligen många fina miljöer här

Kinga Familj.

Sagt och gjort. Kinga och Karl sålde radhuset i Skärblacka utanför Norrköping och köpte en villa i Lugnås, en kransort i Mariestad. Det blev i sig en uppgradering i livsstil, då paret drömt om att ha ett eget hus med stor tomt. Maken hade heller inga problem att fortsätta på distans i sitt nuvarande jobb med sin kompetens inom 3D-modellering och BIM (Building Information Modelling).

Till vardags har Kinga fullt upp på jobbet på Metsä där hon jobbar med systematiskt förebyggande säkerhetsarbete inom ”Projekt Vänern”, bygget av Metsäs framtidsfabrik i Mariestad. Hennes huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att se till att säkerhetsregler följs, göra riskbedömningar samt riskanalyser inför kommande arbeten samt samordning av arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor.  

- Det är snabba dagar, händelsefullt och ingen dag är den andra lik. Jag ville jobba inom en bransch där jag känner att jag gör skillnad. Det känner jag att jag gör i den här rollen. Det är ett spännande jobb och jag trivs verkligen med det jag görm säger Kinga.

Jag känner inte att vi kompromissat med något, här finns allt med närhet till större städer.

- Metsä som företag är bra på att uppmuntra och utmana till personlig utveckling, där allas kompetens tas tillvara för att bidra till helheten. Att få det förtroendet känns väldigt bra, säger Kinga. 

Kinga Nilsson och hennes familj verkar onekligen ha hittat sin plats i Skaraborg. 

- Jag känner inte att vi kompromissat med något, här finns allt med närhet till större städer. För barnfamiljer är det helt perfekt med många evenemang och ett rikt föreningsliv. Det är en bra plats att bo och leva på, avslutar Kinga. 

På länken nedan kan du följa arbetet med Framtidsfabriken i Mariestad. Här kan du följa arbetet dygnet runt via webbkamera, läsa blogginlägg och senaste nytt. Och det finns också möjlighet att skicka in en intresseanmälan genom ”Öppen ansökan”. 

Framtidsfabriken

Jobba hos oss