Connect, Explore & Enjoy – in Skövde Science City

Visulent.Fredblad.Tegelbruket.Gröna.Stråket Bild Itll Connect Explore.

Med Skövdes absolut bästa läge växer just nu en ny stadsdel fram som kombinerar det bästa av flera världar. Vad sägs om att bo i trygga, gröna kvarter och även granne med stadskärnan, högskolan och Skövdes mest kreativa företag och entreprenörer? I Skövde Science City kommer bostäder varvas med företagslokaler, mötesplatser och service för att skapa dynamik och en levande stadsdel.

Live, work, enjoy – repeat

Allt fler vill kunna kombinera karriär med familjeliv och en rik fritid. Och när jobbet lika väl kan ske på ett kontor som på ett tåg eller i hemmet, behöver staden utformas för att möjliggöra det. I Skövde Science City kortar vi avstånden till det som är viktigt och förenklar livet helt enkelt.

Den nya stadsdelen kommer att få en egen identitet med friare arkitektur och höga hus. Här planeras för moderna, citynära bostäder, nya skolor och förskolor med närhet till affärer, aktiviteter, vård och service. Allt inramat av en genomtänkt utemiljö med härliga grönområden, gångstråk och mötesplatser.

Connect without cars

Skövde Science City ska präglas av hållbarhet och en intressant blandstadsbebyggelse där bostäder planeras för att passa olika livsfaser. Härifrån är det gångavstånd till det mesta och stadsdelen planeras utifrån att bilen sällan behövs. Win, win för både plånbok och miljö. Gångstråk och cykelvägar tar dig i stället snabbt till både arbete, studier, shopping och restauranger. Och för dig som vill ta dig längre än så, ligger resecentrum bara ett stenkast bort. Med en timmes tågresa till Göteborg och två timmar till Stockholm är läget perfekt.

Explore the home of talents

Skövde Science City ingår i en kreativ utvecklingszon som består av det kunskapsstråk som kopplar samman Högskolan i Skövde med Science Park Skövde. Här ska du kunna utbilda dig, leva, bo och arbeta. Därför läggs ett stort fokus på studenterna. I kvarteren närmast högskolan och Science Park Skövde kommer bostäderna att byggas för de yngre vuxna. Av de 170 lägen-heter som byggs i det första kvarteret kommer 50 att bli studentbostäder och 30 ungdomslägenheter för personer upp till 30-årsåldern.

Vad?

Sicence City - Skövdes nya stadsdel för arbete och boende

Var?

Skövde

Visulent.Fredblad.Tegelbruket.Guld Bild Till Connect Explore.