Monica och Jonas har byggt sitt eget smultronställe

Monica och Jonas är Skarabor sedan många år tillbaka och har bott i sitt hus i centrala Skara i 26 år. Nu bor de själva, men fram till för något år sedan bodde även deras två söner i huset som är byggt 1919.

Det bästa med att bo i Skara är mixen av idyllisk småstad, lugnet och närheten. Vi är inga storstadsmänniskor, vi trivs i det lilla. Allt i Skara är centralt och man kan ta cykel till det mesta. Stadens geografiska läge är väldigt bra, en mittpunkt till mycket!

Att det är just lugnet och närheten till naturen som gör att paret trivs så bra i Skara är ingen hemlighet. För Jonas är det speciellt att kunna höra fågelkvitter och det viktigaste vårtecknet är när de första tranorna flyger över bygden. Båda tycker att Skara erbjuder många smultronställen men favoritplatsen har de bokstavligen runt knuten: Den egna trädgården är platsen där de helst spenderar sina lediga dagar.

Skaras topp tre enligt Monica och Jonas

  1. Serviceutbudet och att slippa köa
  2. Vilans fritidsområde
  3. Aktiviteter som tomteparaden, nyårsnatten och Skarakvällarna

Bra kollektivtrafik

Jonas arbetar i Götala och cyklar till jobbet.  Monica arbetar i Lidköping och använder så gott som dagligen kollektivtrafiken för att ta sig till och från jobbet. Då är det linje 1 eller 200 som gäller. Att pendla med kollektivtrafiken tycker hon fungerar bra, eftersom det finns avgångar minst en gång i timmen till och från Lidköping under dagtid.

Framtiden i Skara

Båda ser ljust på Skaras framtid och när de siar om vad de tror kommer att ha förändrats om tio år så är båda säkra på att det satsas för fullt i Skara och finns många nya företagsetableringar. De hoppas också att vägen till Göteborg har blivit ännu bättre så att det är lättare att bo på landsbygden och arbeta i storstaden, kanske finns till och med en tågförbindelse? Självklart spirar staden fortfarande av härlig natur och underbara blomsterarrangemang!