Lämnade Malmö för Nossebro: "Här finns kärleken, tryggheten & lugnet"

Förskoleläraren Anna Magnusson Lämnade Storstaden För Nossebro.

Allt fler väljer att bosätta sig i Essunga kommun. Det visar nya siffror från SCB. En av de som valt att flytta till Nossebro är Anna Magnusson, som lämnat storstaden för det lantliga lugnet.

- Vi trivs jättebra, det är bara positivt. Vänligheten här har jag lagt märke till, att alla hälsar. Grannar hälsar och pratar lite. I storstan kör alla sitt eget race. Så det här är ovant men trevligt!

Nya siffror från Statistiska Centralbyrån visar att Essunga kommun under årets första sex månader ökade med 55 nya invånare, vilket innebär att 5 753 personer nu bor här. En av siffrorna i statistiken utgör Anna Magnussons far, som nyligen flyttade hit från Skåne, precis som sin dottern.

- Ja, det blev så. Pappa hälsade på mig och tyckte att här var fint. Så tänkte han: "Varför inte"!

För Anna var det kärleken som fick henne att lämna Malmö för Nossebro. Här jobbar hon nu som förskolelärare och hon säger att hon trivs bra.

Det är lugnt och skönt här i Nossebro. Stor skillnad från storstaden. Jag kommer från Malmö från början och alla som läser tidningen vet ju att det brukar hända mycket saker där. Det är klart att tryggheten är större här, det känner man ju. Så det är skönt!

Vad är det bästa än så länge med ditt boende här i kommunen?

- Det är nog närheten till naturen och lugnet.

De nybyggda husen där Anna och hennes sambo köpt en lägenhet och där även hennes pappa valt att köpa en bostadsrätt ligger bredvid Systembolaget i Nossebro. Just nu jobbar Essunga kommun med att färdigställa området runt omkring husen.

- De här husen är byggda i privat regi. Det är jättekul att det byggs och att det kommer nya kommuninvånare. Vi på kommunen möter upp och gör ordning här runtomkring. Det känns jättebra! Här är en ny gång- och cykelväg där vi har belysning, vi har dragit fram nytt dagvatten och sätter ny råkantsten för anslutande väg till nybygget och mot gång- och cykelvägen. Så just nu är det full fart, konstaterar Bjarne Hurtig som Essunga kommuns enhetschef på gata/park och VA.

Emil Gustavsson jobbar för kommunen sitter i grävmaskinen för att iordningsställa området.

- Det blir jättefint och vi hör folk som går förbi som säger att de tycker att det är väldigt fint, så det känns bra.

På väg från bilen utanför de nybyggda husen möter vi Lennart Andersson som bott i Nossebro hela livet.

- Det är bra att man satsar på att få hit folk. Det behövs arbetskraft som kan jobbar i industrin och så. Det är jättefint det här!

Anna Magnusson På Promenad Med Hunden Utanför Hemmet.
Bjarne Hurtig, Enhetschef På Gata Park Och VA.
Det Är Full Fart Vid Nybyggena I Centrala Nossebro Konstaterar Bjarne Hurtig, Enhetschef På Gata Park Och VA.