Kombinera fika och shopping med fina vyer hos Katrin och KDesign

Katrinkdesign.

Att ta sig till KDesign som ligger strax utanför Falköping i Östra Tunhem är en upplevelse i sig, man åker genom fina landskap med otroliga vyer innan man kommer fram till huset som blickar ner över landskapet. Väl framme möts vi av ett varmt välkomnande av Katrin Borgenhardt som är kvinnan bakom företaget.

Resan började redan 1988 när Katrin startade blomsterbutiken Violen inne i Falköping. Hon är utbildad florist och drev butiken fram till 2004 då hon sålde butiken men behöll bolaget. Hon har alltid haft ett stort intresse för färg, form och inredning och fortsatte att driva bolaget vidare med inriktning på konsultation inom färgsättning och inredning. Detta utvecklades sedan över tid även till försäljning av inredning och krukor m.m. 

Efter ett tag spred sig ordet om henne verksamhet så mycket att det inte längre fungerade att ha det hemma i trädgården.

"Då kände jag att jag behövde bestämma mig för att antingen satsa stort på idéen som alltid funnits med mig om att kombinera konsultverksamheten, ett kafé och en inredningsbutik eller sadla om till något helt annat.", säger Katrin

Att företaget skulle finnas i Tunhem utanför Falköping var självklart för Katrin, så då togs första spadtaget där verksamheten ligger idag. I lokalen bestämde hon att det skulle finnas inredningsbutik, kafé och en plats att driva sin verksamhet som färgsättare/florist/inredare på.

Premiäröppningen skedde den 13 mars 2020, precis när pandemin hade tagit fart här i Sverige. Men trots det så gick det riktigt bra, folk såg det som ett utflyktsmål och ett ställe att åka till när mycket annat var stängt. Dock så bestämde sig Katrin för att tillfälligt stänga kaféverksamheten under en kortare period då hon kände ett ansvar för att minska smittspridningen på det sätt hon kunde och att det blev sånt tryck på köket att de behövde stänga för att vara rädda om sig själva också. Tanken med att kombinera dessa tre saker är att kunden ska ha en plats att känna sig trygg, lugn, nöjd och få ett personligt bemötande. 

”För mig är det viktigt att kunden känner sig sedd och får en personlig upplevelse som gör att dem vill stanna kvar och även återkomma framöver”, säger Katrin

Butik Kdesign.
Butiken Kdesign.
Cafeet Kdesign.

Idag blomstrar verksamheten på många sätt i alla tre delarna av företaget. Till sin hjälp har hon några timanställda som hjälper henne och även hennes mamma som ställer upp och hjälper till när det behövs. Hon beskriver att kaféverksamheten går riktigt bra och just den dagen då vi är på besök säger hon att det varit väldigt många som varit där och fikat. Som färgsättare och inredare jobbar Katrin mest med företag, som till exempel Mösseberg Kurort, Falköpings Hotell och Vedum för att nämna några exempel på återkommande kunder.

Hon säger att det är mycket tack vare att folk pratat gott om henne som hon får så många roliga uppdrag att vara delaktig i. I inredningsbutiken försöker hon ta in varor som är i blandade prisklasser och stilar, hon väljer det som känns bra utifrån sin egen känsla. 

Cafekdesign.
Fika Kdesign.
Kdesignskylt.

På frågan om vad som är det bästa med att driva företag här i Skaraborg svarar hon att hon uppskattar småskaligheten, att det blir personligt, känns trivsamt och ger en stor möjlighet att locka folk utifrån som kommer hit för att få en unik upplevelse av hennes verksamhet och den plats den ligger på. 

Nästa steg i verksamheten för Katrin är att utöka genom att bygga en lägenhet för uthyrning på samma plats som resten av verksamheten. Hon beskriver sig själv som en projektmänniska som gillar att ständigt utvecklas.