Göteborg Film Festival intar duken i Skaraborg

Erika Olsson, Projektledare Göteborg Film Festival, Och Kultur Och Fritidschef Nettan Larsson Inne I Biograf Stjärnans Lokaler I Nossebro.
Erika Olsson, projektledare Göteborg Film Festival, och kultur- och fritidschef Nettan Larsson inne i biograf Stjärnans lokaler i Nossebro.

För vissa kommer film alltid att vara bäst på Bio. I Essunga hoppas man att extra många kommer att känna så under 2024. Då kommer den anrika Biograf stjärnan i Nossebro att vara en del av Göteborgs filmfestival då kommunen utsetts till en av landets fyra filmkommuner.

Idag är Göteborg Film Festival ett av Sveriges absolut största kulturevenemang och publikens respons vittnar om att evenemanget funnit sin plats i både hjärtan och medvetande. Förutom att vara en uppskattad del av det svenska kulturlivet är festivalen också en betydelsefull aktör i den internationella filmbranschen.

Festivalen pågår under elva dagar i månadsskiftet januari-februari och lockar omkring 270 000 besök varje år, på biograf och online. Under festivalperioden visas omkring 250 filmer från 80 länder på omkring 700 visningar.

Utmärkelsen Årets filmkommun är en del av Göteborgs Film Festival och premiärkvällen och kommande filmvisningar arrangeras av Essunga kommun ihop med biografföreningen Nöjesstjärnan i Nossebro.

Film engagerar och ger oss utlopp för våra fantasier och drömmar. Att gå på bio är för många förknippat med något speciellt och förväntansfullt.

- Bio är en viktig kulturform; film engagerar och ger oss utlopp för våra fantasier och drömmar. Att gå på bio är för många förknippat med något speciellt och förväntansfullt. Jag hoppas att detta ska ge glädje och få fler att upptäcka vår fantastiska biograf och få njuta av filmens glans, säger Essunga kommuns kultur- och fritidschef Nettan Larsson.

Den 26 januari bjuds allmänheten in till en extra festlig filmpremiär med mingel, bubbel och tilltugg i Nossebro. På premiärkvällen visas filmatiseringen av John Ajvide Lindqvists succéroman Hanteringen av odöda. Utöver denna visa tre andra festivalfilmer. Mer information om festivalfilmerna och biljetter finns på biografföreningens hemsida.

Göteborg Film Festival pågår den 26 januari till 4 februari.  Det finns dock aktiviteter året runt, inte minst en vecka, Göteborg Film Festival Prisma, med fokus på barn- och ungdomsfilm under hösten.

Göteborg Film Festival